Fórumok - Makettek készítése


Általános szakmai fórum

Az utolsó 20 hozzászólás látható. Ha szeretnéd az mind a(z) 105 hozzászólást látni, klikkelj ide!

 • Tibi Atya és a ministránsok / 2013.07.05. 19:21:01
  Abszolút egyetértek!

  Teljességgel azt mutatja, hogy itt senkinek sincs tehetsége igényes makettet tervezni.
  Tökéletes kibúvó a részletesség igénye alól. Olyan alapvető dolgok hiányoznak, mint például az üzemanyag-beöntőnyílás fedele! Nem egyről, hanem az összesről. Innentől mit várjon az ember?
  A másik, meg ez a sok remek "műszaki megoldás". A motor körül gyakran hiányoznak a szerelőnyílások, van, hogy a motornak hely sincsen, egyes ablaktörlők semmit sem törölnek, a sofőrnek görnyedni kéne, hogy előre lásson, apropó sofőr, előszeretettel fojtogatja őket a többség, nem nyitható az oldalablaka, kilincs híján. 68 méteres tengelytávok, fordulókör az egekben.
  Ez az egész arra jó, hogy lesz valami, ami első ránézésre, a szoba végéből hunyorítva elmegy, lehet egymást dicsérni vele, de értéke az semmi.
 • Denes95 / 2013.07.05. 19:59:55
  Apa kezdődik! Hogy nektek semmi se jó. Megáll az agyam. :S
  HNorbet (Alias Tibi atya és a ministránsok) veled már tavaly lefolytattam egy vitát. Nem óhajtom folytatni.
 • Tibi Atya és a ministránsok / 2013.07.05. 20:04:49
  Így van, ezt a fantáziátlan óvodás firkálást makettezésnek nevezni több, mint szégyen.
 • Pista néni / 2013.07.05. 20:30:01
  Jó estét.
  @Tibi Atya és a ministránsok (régebben HNorbert). (Ne engem szólj meg, ha téves, nem én találtam ki. Hivatkozási alap: http://papirportal.com/mockup/964#comments )
  Engem csak az érdekelne, hogy ezen a szépségen hol keressem a "például az üzemanyag-beöntőnyílás fedele! "-t?
  http://img373.imageshack.us/img373/2383/sprinter313m72je3.png
  Mielött megvádolsz, hogy én tettem fel, engedély nélkül, a link innét van:
  http://www.freeforum.hu/erzsebetmento/topik/12369,2
  Feliratok miért olyan homályosak mint a részeges Konrád Feri látása húsz pohárka kannás Hubi után???*

  * - Nem csak a Tibi atya kultúszba van piás :-)

  Arra akartam kitérni, hogy aki legalább 4 éve aktív modellező, - Te - annak nem lleszólnia kellene azokat, akik szárnyaikat bontogatják!
  Szép estét
 • Denes95 / 2013.07.05. 20:51:46
  @Pista néni:
  Tavaly is ugyanezt művelte. Csak akkor azzal volt baja hogy bunkó hangnemben kritizálunk. És azon lovagolt. Aztán kiakadt majd nevet váltott. Így lett először a HNorbert-ből Stewie Griffin majd Tibi atya. Ott van az e-mail címében én onnét jöttem rá hogy Stewie Griffin-ről a Humbákfalvi tisztelendő úr nevére váltott.
 • Pista néni / 2013.07.05. 21:02:41
  @Denes95:
  Ezer hordó rum, a végén még meg leszek béklyózva, hogy offolom a topicot. Minden esetre érdekes a modellezőtárs hozzáállása, illetve az antiszociális hozzáállása. Sajnálattal vettem, hogy ez a modellező kör nem veszi szívesen, nem támogatja az újoncokat.
 • Tibi Atya és a ministránsok / 2013.07.05. 21:13:01
  Ha már mindenki nevet váltott, meg cserélgette a profilképét... Görbe tükör nektek.
  Hát itt éppenséggel a többség nem a szárnyát bontogatja. Van olyan is, aki 6-7 éve is itt volt már. Ha még mindig csak bontogatja... na akkor inkább hagyjuk.
  Ez, kérlek szépen azért hót homályos, mert nem az eredeti méret. Hogyha feltűnt volna, akkor az egyenes vonalak is életlenek. Kicsinyített verzió, amit nem tudom hogyan szültél, az eredeti feltöltés nem ilyen méretben, és minőségben történt, az biztos.
  Az üzemanyag-beöntőnyílás pedig pontosan annyira látszik, mint az eredetin.
  http://www.policecars.hu/p/displayimage.php?pos=-9718
  Keresd az első ajtó hátulsó szélén, a kis fényvisszaverő műanyag mögött (A kis pöcök azután került már fel, hogy megrajzoltam, azért nincs fent. Egyébként sokminden változott ezen az autón folyamatosan). Nem látod? Jól látod. Na, ezért nem látszik.
  Az általad mutatott hivatkozási alapon pedig hasonló karosszériaelem sincsen, amire rá lehetne ezt fogni. Szóval abba lehet magyarázni, hogy rejtett megoldás, de egyszerűbb lenne bevallani, hogy nincs, el lett felejtve.
  Ha pedig emlegetted az éveket, én 2006-ban kezdtem, amit belinkeltél, az két év "szárnybontogatás" után készült, míg a hivatkozási alap gazdája már legalább 4 évvel a háta mögött felejtett le dolgokat. Tényleg csak, hogy így behoztad ezt a ki hány éve dolgot.
 • Denes95 / 2013.07.05. 21:15:54
  @Pista néni:
  Szerintem nem kell vele törődni. Én már rég leszarom miket mond. Az üresség jön belőle. Én látom azokban az egyénekben akik makettezni akarnak (mégha fiktív is, nekem mind1 hogy valós vagy nem) akik meg nem az nem. Szerintem folytasd mert jókat alkotsz, nem örülnék ha egy ilyen Tibiatyagyatyanorbet miatt lelépnél.
 • Denes95 / 2013.07.05. 21:20:35
  @Tibi Atya és a ministránsok:
  Na mivan. A nyúl viszi a puskát? Elfelejtjük hogy kezdők is voltunk?

  "Ha pedig emlegetted az éveket, én 2006-ban kezdtem, amit belinkeltél, az két év "szárnybontogatás" után készült, míg a hivatkozási alap gazdája már legalább 4 évvel a háta mögött felejtett le dolgokat."

  Szóval csak te követhetsz el ilyen hibát mi nem? SZ Á N A L O M!

  Másik. Én csak azért változtattam nevet:
  1.Nem tudtam átregisztrálni
  2.Eredeti nevem írtam ki mivel nekem úgy jobban esett hogy a saját nevem látom nicknévként.
 • Pista néni / 2013.07.05. 21:41:24
  @Tibi Atya és a ministránsok:
  "Hát itt éppenséggel a többség nem a szárnyát bontogatja." - én magamra értettem, nekem nem szokásom mások mögé bújni, netán másokal dobálozni.
  "Kicsinyített verzió, amit nem tudom hogyan szültél, az eredeti feltöltés nem ilyen méretben, és minőségben történt, az biztos. " "http://www.freeforum.hu/erzsebetmento/topik/12369,2" Első hsz-ben a link ekkora méretben adja ki. Én szúrtam volna el???
  "Ez, kérlek szépen azért hót homályos, mert nem az eredeti méret. Hogyha feltűnt volna, akkor az egyenes vonalak is életlenek. Kicsinyített verzió, amit nem tudom hogyan szültél, az eredeti feltöltés nem ilyen méretben, és minőségben történt, az biztos. " MS Paintba talán. De GIMPbe már... Ami nekem feltünt hogy nincs benne "ferde" vonal, csak fogaslécek megdöntve... Igen a Paint így csinálja, ha komolyabb programal lett volna... Bocsi, újonc nem oszt észt!
  Általam csak 1 hivatkozási alap volt mutatva, és sajnálom, ha értelmezési problémáid vannak, és úgy érezted egy képre mutattam...( aki nem érte, ismétlés!)
  "
  Jó estét.
  @Tibi Atya és a ministránsok (régebben HNorbert). (Ne engem szólj meg, ha téves, nem én találtam ki. Hivatkozási alap: http://papirportal.com/mockup/964#comments )
  "
  Nagyon sajnálom, ha nem esett le...
  Részemről én befejeztem, meddő vitában nem vagyok partner, főleg nem egyenlő féllel! ( Érsd ahogy akarod, sajnos nem úgy fogod, ahogy kéne! )
 • Tibi Atya és a ministránsok / 2013.07.06. 13:19:39
  @Pista néni: A fórumban a link egy olyan képre mutat, ami már nincs fent. 5 év távlatában valószínűleg törölték az adatbázisból, és nem látom. Az előző hozzászólásodban meg halott link van.
  Ez a fogasléc megdöntve dolog... A tieid pontosan ugyanazok... :D Egyébként azóta már teljesen máshogy készítem a maketteket, ha visszaolvasol, megtalálhatod.
  Azóta kicsi fejlesztettem is rajta. Ha érdekel, akkor pl a kész maketten nem látszanak az illesztési vonalak, mint ezen a példányon http://papirportal.com/upload/0000000000/0000001000/0000001323.jpg , a síkból kilógó alkatrészek is élethűbbek, a kilincsek, indexek, hűtőrács nem csak rajzolva van.
  Majd, hogyha a kis dobozaitoktól eljuttok ide, akkor tényleg komolyan veszem a kis erőltetett hibakeresési szándékotokat. És mindet ki is fogom javítani. Egyelőre még a szándéktól is messze álltok.
 • Tibi Atya és a ministránsok / 2013.07.06. 13:25:19
  @Denes95: Milyen hibáról beszélsz?
  Egyébként a süket lőtéri kutya nem szólt hozzád, Szabolcs-Volánosnak ment a válasz. Csak ha utolsó hozzászólásra megy a válasz nem mindig szokás megjelölni, igazából lényegtelen is. Erre te meg fogod magad, és belevágod az orrod, és rögtön személyeskedni kezdesz. Szimpla trollkodás.
  Értelmes érved egy darab sincsen, ennyi fingod van az egészről.
 • papermodel983 / 2013.07.09. 18:21:04
  áhhá kedves HNorbert, szívem, szemem, lelkem, mindenem örül, hogy látlak fröcsögni :D. Nagyon tuti tőled ez a trollkodás, és még neked van arcod hogy ezzel minősíts másokat? Mifasz van, unatkozol? Tudod, pont azok az emberek örülnek a legjobban, akiket savazol orrba-szájba, legalább nem üres addig sem a kis életed.
  Nah de most komolyan...minek jöttél ide? Annyira megvoltunk nélküled is. Kibaszottul nem csípem, mikor olyan ember fikáz, aki szintén volt valaha kezdő. Tudod annak idején tiszteltelek, becsültelek, tanítóként ismertelek el, mert olyat tudtál, amit akkor én még nem. Viszont az idő eldöntött mindent: TE süllyedtél mélyre, nem pedig mi. Lehet hogy tudsz valamit, amit esetleg ők még nem, de ne feledd a közmondást NORBIKA:D - Lassú víz.... ha akarod folytatod, egy tuti: Senki sem tiporhatja sárba őket senki csak azért, mert valamit nem abban a stílusban készít el, mint te.
 • Denes95 / 2013.07.11. 15:15:09
  @Tibi Atya és a ministránsok (még mindig HNorbert):
  Hogy őszinte legyek amíg szólásszabadság van addig ahhoz szólok hozzá amihez akarok. A törvényt nem te szabod meg amíg nem te vagy a miniszterelnök. Ahogy mondták is előttem., visszafejlődsz stílusban. Tényleg egy olyan ember voltál akit mindenki tisztelt. Hova tűnt az igazi HNorbert (ordíthatná Palik a "Hova tűnt Damon Hill!" helyett), ne legyél már ennyire bunkó. Jó lenne visszavenni pár dologból. Az hogy meg ki milyen makettet akar csinálni arról ne vitatkozzunk Tőlem lehet fiktív vagy nem. Itt a minőség a lényeg. És ha lemarad egy tanksapka már nehogy összedőljön a világ. Az óvodás baromkodásoknak (szerintem) nincs itt a helye. Emberi módra kéne beszélni, viselkedni és nem lehurrogni a másikat. Állj a sarkadra és mutasd meg a régi arcod mert a "tapló HNorberből" nem kérünk, köszönjük!

  u.i.
  "Ez az egész arra jó, hogy lesz valami, ami első ránézésre, a szoba végéből hunyorítva elmegy..."

  Szerinted egy papírmakett miért készül? Nem azért hogy Pistike tologassa a perzsaszőnyegen a játék kisautó helyett. Dísznek.
 • Dave_94 / 2013.08.27. 21:32:07
  Üdvözletem!
  Egy régebbi modellemet átalakítva született meg ez.
  Vélemény?
 • Anonymous / 2015.06.29. 20:02:52
  Tisztelt Makettezők!
  Szeretném a segítségeteket kérni. Én meglehetősen kezdő vagyok ebben a művészetben, bár már sikerül két 1/78 méretarányú harckocsit és a Himeji várkastélyt elkészítenem. Van néhány makettem F. Prudenziatitól pdf formátumban. Ezek 1/400 méretarányban a Bismarck, Graf Spee, Gneisenau és Schanhorst hadihajók. Elég hamar kiderült számomra, hogy nem A4-es lapra kellene nyomtatni. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy mekkora lapot használjak hozzá (a pdf fájlokban 150-160 gr-os lapokat ajánl, de azt nem írja, hogy mekkorát)?
  Segítségeteket előre is köszönöm!
 • Denes95 / 2016.05.26. 10:52:24
  Valami készül :)
 • papermodel983 / 2016.05.28. 17:57:44
  Denes95, erre rohadtul kiváncsi leszek ;)
 • Denes95 / 2016.06.02. 00:04:34
  @papermodel983:
  Ha lesz időm, mindenképp elkészül. :)
 • Miking / 2017.11.22. 19:12:26
  Szia mindenki!

  Ha van itt még valaki, érdekelne, hogy ki vállalna egy kis maszekot makett ügyben.

  Köszönet: m.