A&S Cargo járművek (Hollandia)

Feltöltötte papermodel983 2018.11.04-n 22:48-kor

Kategória: Közlekedés - Buszok és kamionok (Való életbeli objektum)

Licenc: Nevezd meg! - Ne add el! (CC BY-NC)

a holland A&S Cargo néhány járműve

Fájlok


Értékelés


Összegzés (súlyozott):
 

Hozzászólások


 • Csodabogár / 2018.11.05. 15:51:45
  Szép, és külön értékelendő, hogy tuningolható! :)
 • papermodel983 / 2018.11.06. 00:45:29
  halihó Csodabogár, már kezdtem azt hinni hogy végleg eltűnt mindenki. Jelenleg személyautós témán dolgozom megint, bár ez inkább egy meglévő makett nagyobb méretarányba rajzolása :) és mint látod, akármennyire is lelappadt az alkotói kedv, én töretlenül készítem továbbra is a modelleket :)
 • Csodabogár / 2018.11.07. 16:27:39
  Szia. Én nem tűnök el, csak a modellek fogynak. Visszasírom a régi szép ídőket, mikor még 1-2 naponta jelent meg 1-2 értékelhető alkotás - Tőled is! - és vagy 5-10 selejt. De tény, volt itt élet. Lassan már csak Te és 1-2 ember alkot. Amit sajnálok, hogy több éve nem ad hírt magáról a kolléga, aki hihetetlenül szép Ikarusokkal és villamosokkal ajándékozott meg minket. A három kocsis UV-t main napig őrzőm mint kincset. Te esetleg villamosban nem gondolkodsz?
 • papermodel983 / 2018.11.08. 00:37:48
  Szia, szép estét! Teljes mértékben igazad van, sajnos nagyon megcsappant az oldal aktivitása, hiányzik a sok minőségi alkotó, de ugyanúgy hiányoznak az óvodás szintű rajzolgatós-másolgatós, "tervezd vastagabbra" típusú emberkék. Tudod, akármennyire is röhögtünk rajtuk, vagy kritizáltuk őket, de itt voltak, igyekeztek, és bár jónak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhettük a munkáikat, de ők és még jónéhányan adták ennek az egésznek a motorját. És igen, Makettostomi sincs valamilyen oknál fogva jelen, pedig a legutóbbi frissítés óta eltelt több, mint négy év, 2015-ben a volánok is megszüntek és regionális központokba csoportosultak. Hiányzik az élet a portálon, hiányzik, hogy jókat mosolyogjunk az alkotókon és hogy felháborodjunk, ha valaki lopkodja a részleteket, vagy akár teljes maketteket. Viszont én még mindig itt vagyok, 2006-os elindulásom óta sok száz makettet megcsináltam, és őrizgetem őket töretlenül. Gyakorlatilag bármit el tudok készíteni, kötöttpályás járművekből nincsen sok nálam, de esetleg villamost is készíthetek, ha gondolod, mondjuk a korábban témába került CAF villamost megcsinálhatom, ha nagyon szeretnéd ;)
 • Csodabogár / 2018.11.08. 13:06:18
  Igazából nem megrendelés volt, csak egy ötlet, ami színesíthetné a felhozatalt. Nem mondom, anno a "kocka" Ikarusból volt dömping, és csak 1-2 ( 3? ) alkotó vette a fáradtságot, hogy ívelt legyen, ne tégla :D És igen, az utolsó felnírögzítő csavart is fírtattuk, hogy ejnye, ez pixelre pont olyan mint X.Y.-é :) Aztán jöttek a "vérre menő " szópárbajok. Tényleg jó volt ide feljárni, még akkor is, ha tudtuk, hogy 10-ből 1-2 alkotás amit őssze rakunk, mert kinéz valahogy, de sok kezdőből ha csak 1 nem adta fel, és fejlődött, akkor már megérte.Szándékoltan nem említek nevet kire célzok, aki kb tollal-ceruzával rajzolta első munkáit, aztán egész pofásra fejlődött fel. Új generáció meg nincs....
  Villamosra visszatérve, a CAF is lehetne kiindulási alap, bár nem tudom mennyire ősszehozható, hisz a nagy "orra" miatt lebólintana...vagy nem? Esetleg ha gondolod, kezdetnek akár egy egyszerűbb favázassal is megpróbálkozhatnál - pl a BKV 436-osal. Igazán nincs túlbonyolítva, és ha elkészül, azt biztos összerakom.
 • papermodel983 / 2018.11.08. 22:50:52
  Szép estét! Utánanézek neked, és elkészítem, szerintem megoldható a dolog, nézegettem a képeket róla, vannak adatok is, de azért nem ártana egy jellegrajz róla, úgy egyszerűbb lenne a dolgom :)
 • Csodabogár / 2018.11.09. 16:24:32
  Jellegrajzot nem találtam, de pár "ötletem" akadt, hátha segít. Mivel az ajtaja nem zárt, a peronra belátni, így ha meg akarod spórolni a beltér kidolgozását, a térelválasztó paravánajtóval lezárhatod - az ablakokon nem látunk be, megszoktuk :D Viszont amit nem hagyhatsz le, a homlokfal belülről - voltaképp kivülröli képét lefested barnára. Gondolom nem köveznek meg, ha a kontroll kar és irány váltó szekrényét tégla hasábként modellezed le, ha maxra törekedsz, mehetne még a kézifék teketőkarja - jobboldalt, kerék. Esetleg még az ajtóban lévő életmentő keretet 180 fokban tükrőzöd, és jelölőd hogy visszahajtandó, így szemből is lesz színe. Ugyan ezen elvet a lírás áramszedőre is érvényes, így ha nem fekszik, hanem áll, akkor is látszik mindkét irányból. Tudom hogy nem egyértelműen fogalmaztam, de remélem segít valamit. Ezen ötletek nagyja nem saját, senki se kővezzen meg, nem "sajátként" adom el.
 • papermodel983 / 2018.11.09. 17:07:20
  Köszönöm, ez is bőséges segítség. Képanyag van bőven, végülis adatokból sincs hiány, majd alakítok valamit. Lassan befejzem a Magyar Rendőrség Skodáit is, hamarosan feltöltöm, ha teljesen megvagyok, utána nekilátok a 436-osnak is :) Köszönöm a segítséget, és természetesen továbbra is várom ötleteidet, hogy mit lehetne még megalkotni. Ha ezen a móson el tudom érni, hogy legalább te itt legyél a portálon, már megérte. Apropó, ha esetleg a közösségi portálok valamelyikén (pl. Facebook) megtalálható vagy, elárulhatnád a neved, dobnék rád egy jelölést ;)
 • Csodabogár / 2018.11.09. 17:25:14
  Jelen vagyok, de érthető mód itt nem adnék ki nevet - hisz nincs gari hogy más ne éljen vissza.... E-mail esetleg?
 • papermodel983 / 2018.11.09. 19:14:12
  djaxelmoss@freemail.hu, erre írhatsz bármikor :)