Ikarus 280T (T6-282 Ganz troli ex-BBC) 1/2

Uploaded by Hungaroplan on 21/02/2019 at 12:47 AM

Category: Transportation - Buses and trucks (Real-life object)

Licence: Attribution Non-Commercial (CC BY-NC)

Source work: Ikarus 280.94 GVM

Amíg készül a 695, addig hozok egy másik makettet, amivel folytatom a prototípus trolik sorozatát. 1978-ban két prototípust is legyártott az Ikarus a svájci BBC-vel (Brown-Boweri &Cie nem British Broadcast Channel) kooperálva. Az első prototípus 1982-ig járt: Genfben, Mexikóvárosban és San Francisco-ban is. 1982 után nincs információ róla, valószínüleg kiszerelték az elektronikát és a kocsiszekrényt valami másra alkalmazták.
Az elektronikáról:
A BBC prototípus trolibusz még a szaggatós berendezések kifejlesztésének idejében készült, ekkoriban az egyik legkorszerűbbnek számított világviszonylatban is. A troli egymotoros kivitelű volt még viszonylag egyszerű elektronikus menetvezérléssel; a szaggató alapfrekvenciája 440 Hz volt. Villamosfék helyett viszont ún. TELMA rendszerű örvényáramféket alkalmaztak. A TELMA fékkel a GVM-ekhez hasonló, 1,5 m/s2-es lassulást lehetett elérni, erősségét a fékpedállal négy fokozatban lehetett lehetett szabályozni a légfék működtetése előtt. A berendezést a motortengelyre szerelt külön generátor gerjesztette. Mérések szerint így (visszatáplálás lehetőségének hiányában) 20 %-os energiamegtakarítást lehetett elérni a hagyományos indítóellenállásos trolibuszokhoz képest. A trolin már automatikus rugós áramszedőlehúzó üzemelt (Delachaux típusú), BBC áramszedőkkel, melyet bármilyen felsővezeték polaritás mellett lehetett használni. El volt látva a troli Volkswagen segédhajtással is mint a többi Ikarus 280-as prototípus troli, így kijelenthető hogy ezek a trolik alapfelszereltségként tudtak áramszedő nélkül közlekedni (korlátozottan).
A típusról:
Ez a trolibusz az első prototípus Amerikai és Svájci útjaival ellentétben, Nyugat-Európában járt próbaúton: Linzben (Ausztria) és Grenoble-ban (Franciaország)A troli az 1980-ban végrehajtott próbaútjai után visszakerült az Ikarushoz, ahonnan 1986-ban szegedre került, de ez már a másik makett története.
(Sajnos az elektronika ismertetése hosszabb mint maga a típus története. Az elektronika ismertetését (elnézést kérek ezért) a Villamosok.hu-ról kellett kimásolnom rgyrészt mert szakszerűbben írták le ott másrészt így egy részlet se merül feledésbe Itt a link (ahol a többi proto története is megtalálható): http://villamosok.hu/troli/ik-280-proto/index.html )

Files


Evaluation


Summary (weighted):
 

Comments


No comment has been posted yet.