Ikarus 280T (T6-281, GANZ prototípus)

Uploaded by Hungaroplan on 23/02/2019 at 03:24 PM

Category: Transportation - Buses and trucks (Real-life object)

Licence: Attribution Non-Commercial (CC BY-NC)

Source work: Ikarus 280.94 GVM

Ez a troli egy hatalmas túlélő. A szó szinte minden formájában. Mint említettem a Kiepe trolinál, ezt a trolit 1980-ban építették. Próbafutásait Budapesten töltötte, utána járt a tavaszi BNV-n, majd az NDK-ban. Ősszel a lipcsei kiállításon vett részt, és Weimarban volt forgalomban egy hónapon keresztül. 1981-ben megfordult a plovdivi kiállításon és Szófiában.

Érdekesség: Weimarban, ezenkívül még Ebserwaldében, Potsdamban Hoyersweldában és Szófiában is forgalomba álltak később.

A trolibusz tűzpiros színezésű volt, és elektronikájában inkább a BBC prototípuséra hasonlított, mintsem a jelenleg is megszokott GVM-ére.

Érdekességként: ez a trolibusz még nem a saját motorjával valósított meg villamosfékezést, hanem egy külön örvényáramú fékberendezés működött lassítófékként. Ugyanúgy, mint a BBC-prototípusnál a motor tengelyére felszerelve. Ide tartozik, hogy a Ganz TK101-es motorjáral szerelték fel a prototípust, míg a széria GVM-eket, illetve a két darab Ikarus 412.81 GT-t – amelyek még most is járnak Pest utcáin – Ganz TK110-essel.

A troli 1982-ben Szegedre került, ahol csak 1984-ben kapta meg a T6-281-es pályaszámot. Mint említettem, ez a troli egy túlélő. (Ha megnézzük az eddigi trolikat, látható, hogy mindegyik kb. 10 év szolgálat után eresztette le örökre az áramszedőjét.) A troli 6 év szolgálat után sajnos selejt állapotba került, mert belecsapott egy villlám, és tönkretette az elektronikát. Az állományból hivatalosan 1996 szilveszterén törölték. Ezután eltűnt a szem elől, sokan azt gondolták elbontották.

De amiért kiérdemelte a túlélő címet, csak most következik. 2014-ben egy közlekedésbarát megtalálta a kocsiszekrényt Szeged közelében egy tanyán, ahol az üres kasznit magtárnak használtak. A troli és a mi szerencsénkre a Tisza Volán (amely akkor még ezen a néven létezett), az SZKT és a KEA (amelynek a tulajdonában van a kocsiszekrény) "hazahozta" a trolit, és leparkolta az SZKT trolitelephelyén.

Maga a troli hazakerült, de a története még nem ért véget. Jelenleg ott szomorkodik a telephelyen, ugyanis a KEA alapítvány lévén – amely többek között az adó 1%-okkal tud segíteni ezeken a járműveken – nem rendelkezik elegendő forrással a felújításhoz. Ráadásul jelenleg a T6-281-esen kívül életet akarnak lehelni egy Ikarus 266-osba és a 656-os pályaszámú bengáli villamosba is.

Reméljük egyszer még régi fényében csilloghat Szeged utcáin a T6-281.

Files


Evaluation


Summary (weighted):
 

Comments


No comment has been posted yet.