Ikarus EAG E95

Uploaded by Martzy on 13/10/2012 at 11:42 AM

Category: Transportation - Buses and trucks (Real-life object)

Licence: Copyright ©

Csak hogy addig is mutassak valamit, amíg a másik készül. Ezt azokban az időkben csináltam, amikor a Mercedes-en valami nem úgy akart működni, ahogy kellene neki, vagy ha valami nem úgy sikerült rajta, és már a hócipőm tele volt vele, de mégis makettezhetnékem volt. Azért pont az Ikarus E95, mert a legtöbb buszsofőr kedvenc busza, és mellesleg az én kedvenc buszom is. Kényelmes, csöndes, strapabíró, és jó ránézni. A mellékelt képre a kerekek technikai gondok miatt nem kerültek fel, egészen pontosan, mert kettő elszakadt belőlük, de ha lesz időm megcsinálni őket, feltöltöm. Ragasztófülek hiányát azért tartottam célszerűnek, mert minden makettes máshogy szeret ragasztgatni. Van, aki "fecniket" tesz a kaszni mögé, hogy a találkozáskor ne legyen szinteltérés, van aki milliónyi ragasztófület aggat rá, a jobb ívesedés végett, és megint más minél kevesebb téglalapból oldja meg, hogy egyszerű legyen a kivágás/kivitelezés. Én például mindenhova a nyomtatás után berajzoltam a füleket, vagy voltak helyek, ahol a fecniket alkalmaztam. Kellemes makettezést! :-D

Files


Evaluation


Summary (weighted):
 

Comments


 • Gernerakos / 2012.10.13. 12:36:45
  Nekem tetszik! Szép, részletes, kidolgozott. Tényleg jó ötlet volt lehagyni a ragasztófüleket. Nekem még nem volt alkalmam ilyennel utazni, de sokat láttam már belőle. Szerintem semmi sem maradt le róla. :D Csak így tovább!
 • Denes95 / 2012.10.13. 16:08:17
  YEEEE!
  Ez igen. Nagyon üt. Gratula.
 • EAGos / 2012.10.13. 16:30:24
  Hááát, mint kedven típusom, egyik szemem sír a másik meg üveg. Valamivel több az itteni tákolmányoknál de alig. Sőt, felületes és összecsapott. Nincsen ablaktörlő, nincsenek nyitható ablakok. A nagy hátsó szélvédő a DVV szériára jellemző (egyébként rendszám sincs, és rendes méretű helye sem), de azokon nem ilyen a légkondícionáló és a sofőroldalon a két tengely köztt 4 ládaajtó van, mint mindegyik Scaniáson. A Rábásokra jellemző ez a kiosztás, de ott a két ajtó között csak egy ládaajtó van. Valószínű ezért nincs rajta se Scania se Rába logó mivel te sem tudod miféle szerzet ez. Ugyan a híd az Rába alatta, de ezzel minden lenne csak nem csendes, mert a 200asok visítós hídja van alatta, ez a legnagyobb fail rajta. Lemaradtak az ajtók fogantyúi, a motortérajtóról ugyancsak. Az oldalsó index meg brutálisan nagy. Szóval ez eléggé gyenge.
 • Martzy / 2012.10.13. 21:08:30
  Fúha, akkor szépen sorban.
  Ferike és társai biztos jót mulatnak: "Muhahahaaaaa... végre ez a k*csög Martzy is megkapta a magáét" Kérlek, nyugodtan... Na de:
  @Gernerakos és Denes95: Köszi szépen, bár mostanra már a kolléga kommentje után gondolom nem írnátok ide ilyet.
  @EAGos: Ablaktörlő; Oké, hülye voltam, lemaradt. Nyitható ablakok; életemben nem utaztam még olyan E95-ösön, ahol a sofőr ablakán és a tetőszellőzőkön kívül más, szellőzésre alkalmas, nyitható elem lett volna, értem itt a Volánbusz flotta E95-öseit. Nagy hátsó szélvédő; jellegrajzból néztem a méreteket, ahol a szélvédő nagynak volt feltűntetve, és ott messze nem láttam, miféle légkondit szereltek a tetejére. Rába vs Scania; megfogtál... lövésem nem volt hogy what kind of is this, de most megcsináltam (remélem) Scaniásra. 200as hídak: Természetesen tudtam róla, hogy mit pakolok fel rá, és azt is tudtam, hogy az a valami a 200as hídja. DE! Kérlek szépen láttam már olyan E95-öst, amire ilyenek voltak szerelve, Váci viszonylaton közlekedik/ett. Fogantyúk pótolva, az indexet meg beismerem: nem tudom, hogy magamnál voltam-e, amikor rárajzoltam őket.
  Megjegyzés:
  1. Ne vedd kötekedésnek, de számítottam rá, hogy Te kommentelni fogod, vagy ha jobban tetszik, bele fogsz kötni.
  2. Ezt, a bendeferiketeam alkotásaihoz hasonlítottad. Remélem nem gondoltad komolyan, és alaposabban megnézted, hogy azok milyen minőségben vannak megrajzolva, és hogy ez milyenben. Most nem a részletességről, vagy felbontásról, vagy mittomén miről beszélek, hanem a minőségről. Azokon összevissza van kitöltögetve minden, néhol még a feketére is befolyik a színes, meg hasonlók. nem bírom elmagyarázni, meg kell nézni. Nem arról papolok, hogy én vagyok a király meg az ász, és tőlem nem lehet szebbet/jobbat kreálni (mert nagyon is lehet), hanem hogy ez nem abba a kattintgatós kategóriába tartozik, mint azok.
  3. Remélem nincs harag, csak kiírtam, amit gondoltam.
  Jóéjszakát Mindenki :D
 • Makettostomi / 2012.10.13. 22:11:51
  Elhúzható ablak több E-95-ön is van, szerintem ez olyan ma divatos "így kérte a megrendelő" szerint készült akkoriban. Illetve a "parasztcity"-ken alapban volt nyitható ablak, mivel azokon nem volt gyárilag légkondi, utólag persze sok helyen került rájuk.

  Sikerült Scaniásra megcsinálni, de bal oldalra a kerék mögé nem kell az a kis ajtó a ládatér ajtóra.


  Amit én figyelembe vettem Rába, és Scania alvázas E95-ösöknél, és ez alapján rögtön megállapítható, hogy milyen alvázas, az a tankolónyílás elhelyezkedése. A Scaniánál jobb oldalt, az első tengely előtt van, a Rábásnál szintén jobb oldalt, de az első tengely mögött. Itt néha nyitható ládatérajtóra van rakva a nyílás, (mint pl. most rajzoltad a bal oldalra) de ez ritka, általában nincsen ott ládatérajtó. Ennek megfelelően a Rábáson csak 1 ládatérajtó van a 2. ajtó előtt, a Scanián értelemszerűen 2.

  Ugyanez van az E95F-nél is, csak itt van még Volvo alvázas is, melynek előrébb van az első tengelye, jobb oldalt 2 ládatér ajtó van, és a 2. ajtó előtt van a tankolónyílás.
 • Mg Norba / 2012.10.28. 00:00:57
  Naggyon állatul néz ki!!!!!