Oriza

User level: beginner (0 points)

To see contact information of this user, you need to log in first.

Kecskemétről

Mockups (0)


No mockup has been found.

Latest comments


 • Oriza / 2011.12.29. 19:22:49 Go to topic »
  Szió! Vannak eltérések a valósághoz képest (bizonyos nyílásokban, méretekben), viszont engem az érdekel, miért szerepel a rajzaidon a busz hátulján háromszög prizma? A KRESZ alapján ilyen prizma csak vontatmányokon lehet, így buszok esetében csuklósokon lehet ilyet látni. Ne értsd félre, javító szándékkal írtam ezt. További sikeres munkálkodást!
 • Oriza / 2011.12.21. 20:18:52 Go to topic »
  Gratula! Úgy érzem egyszerű, de jó! Ha minden igaz 2 nem általam összeállított modelled a birtokomban van és azok is nagyon jók. Ez a modelled a 211-esek kezdeti korszakára utal, mert akkor csináltak ilyen "alacsony" ablakos kivitelt és jellemző volt a piros-fehér szín is. Jó!
 • Oriza / 2011.12.21. 19:50:50 Go to topic »
  Szevasz! Na hallod, kellően nagy fába vágtad a fejszéd, ahogy szokták mondani! Ezt a típust lemodellezni szerintem igen csak nagy falat, de dícsérendő már maga az elszántság. Én még gyerekkoromban utaztam ilyen buszon, úgyhogy némi személyes élményem is van. Most csak 3 megjegyzésem van (természetesen segítő szándékkal!), a kerekek nagyon kicsik. Nézz rá az iho.hu-ra ott találsz képeket régi buszokról. A másik: hiányolom a méretjelző lámpákat a tetőről és ha emlékezetem nem csal, a hátsó lámpák sem passzolnak, mert kerek formában voltak. (Nos lehet vitatkozni, mert találtam én is olyan képet, ahol szögletes lámpák voltak, de az elterjedt a kerek lámpa volt.) Csak megemlítem a 415-ös széria kezdeti lépéseit, ott is a lámpák másak voltak, mint ami elterjedt. Azért sok sikert a továbbiakhoz!
 • Oriza / 2011.10.27. 18:39:36 Go to topic »
  Már bocsi, de ha úgysem látszódik a belső, akkor minek ? Ha összeállítanám a makettet, akkor elmondhatnám: Én tudom benne vannak az ülések, csak senki nem látja! Átlátszó ablakokkal más lenne a helyzet ...
 • Oriza / 2010.09.19. 23:38:53 Go to topic »
  Kugesz! Kicsit hozzászólok én is. Úgy érzem remek próbálkozás ez a modell, külön tetszik az, hogy apró részleteket is megjelenítettél. Külön dícséret a Vultron kijelző készletért, jó ötlet. Néhány gondolatom: Sok minden hülyeség megjeleníthető a Vultronnal, viszont ami nem szerepel az ő memóriájában azt kissebb karakterekkel írja ki. Mivel a 112 és 118 sem szerepel benne, így az is kicsi. Kérdés volt a keretes szám. Ez valóban a gyorsjáratot jelöli, vagyis a járat az útvonalában levő megállók közül néhányat "kihagy". Igazából a megkülönböztetésnek nagy gyakorlati haszna nincs. No, további jó makettezést !